Studievejledning

BLIV ELEV

VÆRKTØJSUDDANNELSEN

GRUNDFORLØB 2

Varighed: Uddannelsen tager 4 år + evt. GF1

Vil du lave støbeforme til dele eller værktøjer, fx. til mobiler? Så bliv værktøjsmager!

Laver en værktøjsmager værktøj? Ikke rigtig og så alligevel. En værktøjsmager laver formen til at støbe forskellige dele eller værktøjer. Det kan f.eks. være en støbeform til at lave en øloplukker, men det kan også være forme der bruges til at lave dele til mobiltelefoner. Her er præcision enormt vigtigt, da den del du laver, skal passe ind i et større puslespil.

På uddannelsen lærer du at konstruere støbeforme i plastik eller metal til masseproduktion. Du lærer om de forskellige fremstillingsmetoder, tekniske justeringer, betjene CNC maskiner samt læse og tegne de tekniske tegninger der bruges til fremstillingen, så din form bliver helt præcis.

Hos os kan du kun tage grundforløbet på værktøjsuddannelsen. Du skal herefter fortsætte din uddannelse på en anden erhvervsskole.

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, eller det er et år siden, at du har afsluttet grundskolen, skal du starte på grundforløb 1.

Ellers er grundforløb 2 dit første forløb på Værktøjsuddannelsen, hvor du får grundlæggende færdigheder og teoretisk viden. Efter at have indgået en uddannelsesaftale veksler uddannelsen mellem praktikophold og skoleforløb i hovedforløbet. Vi udbyder kun grundforløber til uddannelsen. Hovedforløbet tages på en anden skole.

Sådan er en erhvervsuddannelse opbygget
Her kan du se en illustration over uddannelsesforløbet på en erhvervsuddannelse.

Som værktøjsmager skal du have følgende grundfag:

  • Fysik F-niveau
  • Matematik D-niveau

 

Og så kommer du også til at have en række uddannelsesspecifikke fag.

Vi har opstart på uddannelsen fire gange årligt i august, oktober, januar og april. Se datoer hér. Du tilmelder dig uddannelsen på optagelse.dk.

Afdelinger
NEG Afd. Holbæk

Med en uddannelse som værktøjsmager vil du kunne få arbejde i metal- eller plastindustrien. Der er gode jobmuligheder som værktøjsmager hvor du kan arbejde med at lave dele til mange forskellige brancher. Største delen af arbejdet vil foregå i et værksted.

Du har også mulighed for at videreuddanne dig som værktøjsmager. Det kan fx være på erhvervsakademiuddannelserne automationsteknolog, driftsteknolog (off shore) eller produktionsteknolog. Du kan også supplere med et adgangskursus til ingeniøruddannelserne og derefter videreuddanne dig til maskinmester. Se mere på www.ug.dk

Uddannelsen kan tages som Ny Mesterlære, hvor du starter på uddannelsen i lære hos en mester/virksomhed. Du lærer direkte i virksomheden og får skræddersyet teori på skolen. Perfekt for dig, der vil i gang hurtigt og effektivt. Kontakt vores studievejledning for nærmere info.

KALENDER 2024

Vi har samlet alt om skolens opstart og aktiviteter her

ET FÆLLESSKAB MED PLADS TIL DIG

HAR DU BRUG FOR HJÆLP VIDERE I DINE OVERVEJELSER?

DU KAN ALTID KONTAKTE VORES STUDIEVEJLEDER

Har du brug for hjælp og vejledning i forhold til din erhvervsuddannelse eller dit uddannelsesvalg, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledning.

Slide
To elever fra NEG står i værkstedet iført arbejdstøj.

FUN FACTS

67%
ER
VILDE MED

VÆRKSTEDS-
ARBEJDE

Slide

FUN FACTS

56% VED

HVAD EN

MOMENT-
NØGLE

ER

En lærer fra NEG er ved at undervise en elev. De står ved en bil med åben kølerhjelm, og kigger på en computerskærm.
Slide

FUN FACTS

76%

VED HVAD DE

VIL EFTER

UDDANNELSEN

To elever fra NEG sidder i en sofa. Den ene dreng har en telefon i hånden. Begge drenge kigger ind i kameraet.
Slide
Portræt foto af en elev fra NEG.

FUN FACTS

46%
ER VILDE
MED

ØKONOMI

previous arrow
next arrow
New Client Special Offer

20% Off

Aenean leo ligulaconsequat vitae, eleifend acer neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, tempus.