Studievejledning

BLIV ELEV

BYGNINGSMALER

Varighed: Uddannelsen tager 3 år og 3 måneder + evt. GF1

Er du god til at sammensætte farver og være omhyggelig? Så kan uddannelsen til bygningsmaler være lige noget for dig!

Som bygningsmaler forvandler du gammelt og slidt til nyt og spændende. Arbejdsopgaverne er mange og forskellige – de spænder nemlig bredt lige fra at give vægge, vinduer og facader nyt liv og friske farver til rådgivning og byfornyelse. Bygningsmaleren maler derfor ikke ”bare” vægge, men er både en alsidig håndværker og en kompetent rådgiver, der har sans for stil, form og farver.

Under uddannelsen til bygningsmaler lærer du derfor om forskellige maleteknikker, det at blande farver, de forskellige faser, der er i malerarbejdet og tidens nyeste tendenser og trends. Dette gør dig i stand til at rådgive kunder om farvevalg og stil og gør dig til en dygtig håndværker.

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, eller det er et år siden, at du har afsluttet grundskolen, skal du starte på grundforløb 1.

Ellers er grundforløb 2 dit første forløb på bygningsmaleruddannelsen, hvor du får grundlæggende færdigheder og teoretisk viden. Efter at have indgået en uddannelsesaftale veksler uddannelsen mellem praktikophold og skoleforløb i hovedforløbet. Dette kombinerer praktisk erfaring med dybere faglig læring. Til sidst afslutter du din uddannelse med en svendeprøve, hvor du demonstrerer dine færdigheder og viden du har erhvervet gennem din læretid.

Sådan er en erhvervsuddannelse opbygget
Her kan du se en illustration over uddannelsesforløbet på en erhvervsuddannelse.

På uddannelsen til bygningsmaler skal du have gennemført følgende grundfag på følgende niveau og med følgende karakter:

  • Naturfag på E-niveau, bestået.
  • Teknologi på niveau F, bestået

Og så kommer du også til at have række uddannelsesspecifikke fag.

Vi har opstart på bygningsmaleruddannelsen 2 gange årligt – i august, og januar. Du kan se vores opstartsdatoer her. Du tilmelder dig bygningsmaleruddannelsen hos os på optagelse.dk.

Afdeling: NEG Afd. Holbæk

Med en bygningsmaleruddannelse åbner du døren til en verden af karrieremuligheder. Du kan arbejde som professionel maler i både private og erhvervsmæssige projekter, starte din egen virksomhed, eller specialisere dig inden for dekorativt malerarbejde.

Uddannelsen giver også mulighed for videreuddannelse, for eksempel som teknisk designer eller byggetekniker, og kan være et springbræt til en lederrolle inden for branchen. Den solide håndværksmæssige baggrund giver også en stærk platform for videre specialisering eller pædagogiske roller som underviser.

Uddannelsen kan tages som Ny Mesterlære, hvor du starter på uddannelsen i lære hos en mester/virksomhed. Du lærer direkte i virksomheden og får skræddersyet teori på skolen. Perfekt for dig, der vil i gang hurtigt og effektivt. Kontakt vores studievejledning for nærmere info.

vigtige link:

KALENDER 2024

Vi har samlet alt om skolens opstart og aktiviteter her

ET FÆLLESSKAB MED PLADS TIL DIG

HAR DU BRUG FOR HJÆLP VIDERE I DINE OVERVEJELSER?

DU KAN ALTID KONTAKTE VORES STUDIEVEJLEDER

Har du brug for hjælp og vejledning i forhold til din erhvervsuddannelse eller dit uddannelsesvalg, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledning.

Slide

FUN FACTS

76%

VED HVAD DE

VIL EFTER

UDDANNELSEN

To elever fra NEG sidder i en sofa. Den ene dreng har en telefon i hånden. Begge drenge kigger ind i kameraet.
Slide
Portræt foto af en elev fra NEG.

FUN FACTS

46%
ER VILDE
MED

ØKONOMI

Slide

FUN FACTS

56% VED

HVAD EN

MOMENT-
NØGLE ER

En lærer fra NEG er ved at undervise en elev. De står ved en bil med åben kølerhjelm, og kigger på en computerskærm.
Slide
To elever fra NEG står i værkstedet iført arbejdstøj.

FUN FACTS

67% ER
VILDE MED

VÆRKSTEDS-
ARBEJDE

previous arrow
next arrow
New Client Special Offer

20% Off

Aenean leo ligulaconsequat vitae, eleifend acer neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, tempus.