Studievejledning

BLIV ELEV

INDUSTRIOPERATØR

Varighed: Uddannelsen tager 2 år og 6 måneder + evt. GF1.

Som industrioperatør står du for den daglige drift af maskiner og anlæg, så produktionen kører så effektivt som muligt, når der skal produceres i store mængder af fx medicin, fødevarer eller dele til byggerier. Du sørger også for, at produktionen bliver færdig til tiden, og at kvaliteten er i top.

Det er dig og dine kolleger, der har ansvar for, at produktionen kører, som den skal. Du har særlig viden om at finde og rette fejl på maskiner. Hvis der er afvigelser i driften, griber du ind og retter fejlen. Eller sørger for at orientere en kollega eller chef. Du skal derfor være god til at kommunikere og rapportere.

Både opgaver og ansvar varierer alt efter, hvor du er ansat. De fleste store anlæg kører i døgndrift, og du skal være indstillet på at arbejde i skiftehold.

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, eller det er et år siden, at du har afsluttet grundskolen, skal du starte på grundforløb 1

Ellers er grundforløb 2 dit første forløb på industrioperatøruddannelsen, hvor du får grundlæggende færdigheder og teoretisk viden. Efter at have indgået en uddannelsesaftale veksler uddannelsen mellem praktikophold og skoleforløb i hovedforløbet. Dette kombinerer praktisk erfaring med dybere faglig læring. Til sidst afslutter du din uddannelse med en svendeprøve, hvor du demonstrerer dine færdigheder og viden du har erhvervet gennem din læretid.

Sådan er en erhvervsuddannelse opbygget
Her kan du se en illustration over uddannelsesforløbet på en erhvervsuddannelse.

På uddannelsen til industrioperatør skal du have følgende grundfag:

  • Naturfag på F-niveau
  • Erhvervsinformatik på F-niveau


Herudover har du fag, der er specifikke for din uddannelse.

Du kan starte på industrioperatøruddannelsen hos os to gange årligt i januar og august. Se opstartsdatoer her. Du tilmelder dig uddannelsen på optagelse.dk.

Afdeling
NEG Processkolen

Du starter på grundforløb 2, hvor du får en grundlæggende introduktion til uddannelsen. Derefter veksler dit uddannelsesforløb mellem praktik- og skoleophold. Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve

Uddannelsen kan tages som Ny Mesterlære, hvor du starter på uddannelsen i lære hos en mester/virksomhed. Du lærer direkte i virksomheden og får skræddersyet teori på skolen. Perfekt for dig, der vil i gang hurtigt og effektivt. Kontakt vores studievejledning for nærmere info.

KALENDER 2024

Vi har samlet alt om skolens opstart og aktiviteter her

ET FÆLLESSKAB MED PLADS TIL DIG

HAR DU BRUG FOR HJÆLP VIDERE I DINE OVERVEJELSER?

DU KAN ALTID KONTAKTE VORES STUDIEVEJLEDER

Har du brug for hjælp og vejledning i forhold til din erhvervsuddannelse eller dit uddannelsesvalg, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledning.

Slide
To elever fra NEG står i værkstedet iført arbejdstøj.

FUN FACTS

67%
ER
VILDE MED

VÆRKSTEDS-
ARBEJDE

Slide

FUN FACTS

56% VED

HVAD EN

MOMENT-
NØGLE

ER

En lærer fra NEG er ved at undervise en elev. De står ved en bil med åben kølerhjelm, og kigger på en computerskærm.
Slide

FUN FACTS

76%

VED HVAD DE

VIL EFTER

UDDANNELSEN

To elever fra NEG sidder i en sofa. Den ene dreng har en telefon i hånden. Begge drenge kigger ind i kameraet.
Slide
Portræt foto af en elev fra NEG.

FUN FACTS

46%
ER VILDE
MED

ØKONOMI

previous arrow
next arrow
New Client Special Offer

20% Off

Aenean leo ligulaconsequat vitae, eleifend acer neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, tempus.