Studievejledning

BLIV ELEV

INDUSTRITEKNIKER

Varighed: Uddannelsen tager 4 år. 

Som industritekniker, arbejder du med computerstyrede maskiner og CNC. CNC står for Computer Numerical Control og refererer til processer, hvor en maskine via computerstyring udfører en opgave. Det kan være dreje, bore, fræse og skære i metal, stål og plast.

Som industritekniker skal du kunne håndtere opgaver, der kræver præcision ned til mindste millimeter, Du vil komme til at arbejde med 3D print og robotstyring, samt digital tegning og tegningsforståelse.

En stor del af arbejdet udføres ved hjælp af højteknologiske maskiner, som du selv skal programmere. Du får derfor på uddannelsen grundlæggende viden om industrimaskinerne, hvor du bl.a. lærer at programmere maskinerne. Det kan f.eks. være computerstyrede produktionsanlæg i metal- og plastindustrien, når du skal være med til at fremstille dele til alt fra vindmøller og robotter, til fly og biler.

En industritekniker arbejder typisk i produktionsvirksomheder i jern og metalindustrien

Hos os kan du kun tage grundforløbet på industriteknikeruddannelsen. Du skal herefter fortsætte din uddannelse på en anden erhvervsskole.

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, eller det er et år siden, at du har afsluttet grundskolen, skal du starte på grundforløb 1.

Ellers er grundforløb 2 dit første forløb på industriteknikeruddannelsen, hvor du får grundlæggende færdigheder og teoretisk viden. Efter at have indgået en uddannelsesaftale veksler uddannelsen mellem praktikophold og skoleforløb i hovedforløbet. Vi udbyder kun grundforløber til uddannelsen. Hovedforløbet tages på en anden skole.

Sådan er en erhvervsuddannelse opbygget
Her kan du se en illustration over uddannelsesforløbet på en erhvervsuddannelse.

Som industritekniker skal du have følgende grundfag:

  • Fysik på F-niveau
  • Matematik på D-niveau

Herudover har du fag, der er specifikke for din uddannelse.

Der er opstart på uddannelsen to gange årligt: august, og januar. Se opstartsdatoer her.

Afdeling
NEG Holbæk

Som industritekniker har du flere gode jobmuligheder i jern- og metalindustrien. Du arbejder med at vedligeholde og fremstille maskiner, produktionsanlæg og maskindele. Du kan arbejde med at fremstille robotter, kraner og skibsmotorer.

Med en industriteknikeruddannelse er det altid muligt at videreuddanne dig. Blandet andet til maskinmester eller driftsteknolog. Hvis du tager uddannelsen med eux eller supplerer med adgangskurser, kan du også læse videre til f.eks. maskiningeniør. Læs mere om disse uddannelser på www.ug.dk.

Uddannelsen kan tages som Ny Mesterlære, hvor du starter på uddannelsen i lære hos en mester/virksomhed. Du lærer direkte i virksomheden og får skræddersyet teori på skolen. Perfekt for dig, der vil i gang hurtigt og effektivt. Kontakt vores studievejledning for nærmere info.

Logo for Andels 2023 legatet. På logoet står: Til fremtidens vigtigste faglærte.

2030 LEGATET

Hvis du er 16-25 år, er udeboende i Region Sjælland og har valgt uddannelsen til elektriker, industritekniker, procesoperatør eller smed kan du fra januar 2023 søge Andels legat

Legatet er på 2.030 kr. om måneden, og du kan få det i op til 12 måneder (6 måneder på grundforløb 2 og de første 6 måneder af din læreplads på hovedforløbet).

KALENDER 2024

Vi har samlet alt om skolens opstart og aktiviteter her

ET FÆLLESSKAB MED PLADS TIL DIG

HAR DU BRUG FOR HJÆLP VIDERE I DINE OVERVEJELSER?

DU KAN ALTID KONTAKTE VORES STUDIEVEJLEDER

Har du brug for hjælp og vejledning i forhold til din erhvervsuddannelse eller dit uddannelsesvalg, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledning.

Slide
To elever fra NEG står i værkstedet iført arbejdstøj.

FUN FACTS

67%
ER
VILDE MED

VÆRKSTEDS-
ARBEJDE

Slide

FUN FACTS

56% VED

HVAD EN

MOMENT-
NØGLE

ER

En lærer fra NEG er ved at undervise en elev. De står ved en bil med åben kølerhjelm, og kigger på en computerskærm.
Slide

FUN FACTS

76%

VED HVAD DE

VIL EFTER

UDDANNELSEN

To elever fra NEG sidder i en sofa. Den ene dreng har en telefon i hånden. Begge drenge kigger ind i kameraet.
Slide
Portræt foto af en elev fra NEG.

FUN FACTS

46%
ER VILDE
MED

ØKONOMI

previous arrow
next arrow
New Client Special Offer

20% Off

Aenean leo ligulaconsequat vitae, eleifend acer neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, tempus.