FUN FACTS
67%
ER
VILDE MED
VÆRKSTEDS-
ARBEJDE
Varighed: Uddannelsen tager ca. 3 år og 3 måneder + evt. GF1.
Har du en passion for rigtigt håndværk, detaljer, og ønsker du frihed i din dagligdag, så er uddannelsen som tagdækker måske noget for dig?
Tagdækkeren arbejder med både nybyggeri, renovering og anlægsprojekter. Som tagdækker arbejder man med flere forskellige typer af opgaver og materialer fx isolering af normalkonstruktioner, tagmembraner samt grønne tage.
Andre konstruktioner som for eksempel tunneller, brokonstruktioner og parkeringsdæk fugtbeskyttes også med membraner af forskellige materialer og er også en del af tagdækkerens arbejdsopgaver.
På uddannelsen som tagdækker lærer du at beregne, planlægge og gennemføre opgaver, både selvstændigt samt i samarbejde med kolleger og andre bygningshåndværkere.
Taget er faktisk den femte facade af et hus. Det tilføjer ikke kun beskyttelse mod vejrforholdene, men bidrager også til husets æstetik og karakter. Tagets udseende, materialer og struktur spiller en afgørende rolle i at definere husets samlede arkitektoniske udtryk.
Arbejdet skal derfor overholde regler og standarder fx Bygningsreglementet, producent- og SBI-Anvisninger for at sikre kvalitet og holdbarhed i det udførte arbejde.
På tagdækkeruddannelsen er der en øget opmærksomhed på miljøvenlige løsninger. Vi bruger værktøjer som livscyklusanalyser (LCA) og Environmental Product Declarations (EPD’er) for at sikre, at de materialer og processer, vi anvender, er skånsomme for naturen. Dette bidrager til at skabe mere bæredygtige bygninger og samfund.
Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, eller det er et år siden, at du har afsluttet grundskolen, skal du starte på grundforløb 1.
Ellers er grundforløb 2 dit første forløb på tagdækkeruddannelsen, hvor du får grundlæggende færdigheder og teoretisk viden. Efter at have indgået en uddannelsesaftale veksler uddannelsen mellem praktikophold og skoleforløb i hovedforløbet. Dette kombinerer praktisk erfaring med dybere faglig læring. Til sidst afslutter du din uddannelse med en svendeprøve, hvor du demonstrerer dine færdigheder og viden du har erhvervet gennem din læretid.
Sådan er en erhvervsuddannelse opbygget
Her kan du se en illustration over uddannelsesforløbet på en erhvervsuddannelse.
Som tagdækker skal du have følgende grundfag:
Og så kommer du også til at have en række uddannelsesspecifikke fag.
Vi har opstart på tagdækkeruddannelsen to gange årligt i august og januar. Se opstartsdatoer her. Du tilmelder dig uddannelsen på optagelse.dk
Afdeling
NEG Afd. Audebo
Med en uddannelse som tagdækker kan du få arbejde i et byggefirma eller entreprenørfirma. Der er gode muligheder for at få job, men mange stillinger er midlertidige og du skal være indstillet på at skifte job flere gange.
Du har også mulighed for at videreuddanne dig som tagdækker. Det kan fx være på erhvervsakademiuddannelserne energiteknolog, byggekoordinator eller byggetekniker. Du kan også tage en professionsbachelor som bygningskonstruktør. Se mere på www.ug.dk
Uddannelsen kan tages som Ny Mesterlære, hvor du starter på uddannelsen i lære hos en mester/virksomhed. Du lærer direkte i virksomheden og får skræddersyet teori på skolen. Perfekt for dig, der vil i gang hurtigt og effektivt. Kontakt vores studievejledning for nærmere info.
Har du brug for hjælp og vejledning i forhold til din erhvervsuddannelse eller dit uddannelsesvalg, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledning.
FUN FACTS
67%
ER
VILDE MED
VÆRKSTEDS-
ARBEJDE
FUN FACTS
56% VED
HVAD EN
MOMENT-
NØGLE
ER
FUN FACTS
76%
VED HVAD DE
VIL EFTER
UDDANNELSEN
FUN FACTS
46%
ER VILDE
MED
ØKONOMI