FUN FACTS
91%
HAR FÅET
VENNER
PÅ SKOLEN
Med en uddannelse som EUX Procesoperatør får du både en gymnasial uddannelse og en erhvervsuddannelse.
Det betyder, at du både får undervisning i alt hvad der har med procesoperatøruddannelsen at gøre samt har gymnasiale fag. I løbet af en typisk uge har du 2-3 dage med gymnasiefag og 2-3 dage med procesfaglig undervisning i proceshallen.
Som procesoperatør arbejder du med produktion inden for procesindustrien. Det kan f.eks. være på fabrikker, der producerer fødevarer, medicin eller kemikalier. Du lærer at styre og vedligeholde de forskellige produktionsanlæg, der som regel er computerstyrede. Du skal også have en lyst til at lære om de kemiske processer i produktionen.
Når du er færdig med din uddannelse som EUX Procesoperatør har du mulighed for at gå ud og arbejde som procesoperatør på lige vilkår med andre procesoperatører eller du kan vælge at læse videre på de videregående uddannelser.
I det første projekt skal du tegne og projektere procesanlægget. Du kommer til at arbejde med opgaver inden for områder som design, konstruktion, beregning og tegning. Du får erfaring i, hvordan du styrer og leder et projekt. I dette projekt kommer du blandt andet til at arbejde med logistik, indkøb af materialer og økonomiske modeller. Du vil komme til at beskæftige dig med arbejdsprocesser, som er kendetegnende for proces, teknik og projektering.
I dette projekt vil du udføre procesanlægget, hvor flere håndværksfag skal anvendes, præcis som uddannelsen til procesoperatør. Du får mulighed for at prøve kræfter med bl.a. el og smedarbejde, og du lærer at udnytte synergien i gruppearbejde, som er en stor del af uddannelsen til procesoperatør.
Vi har opstart på EUX Procesoperatøruddannelsen i januar. Se den specifikke dato i vores kalender.
Du tilmelder dig uddannelsen på optagelse.dk.
Afdeling:
NEG Kalundborg
Grundforløb
For at kunne starte på procesoperatøruddannelsens grundforløb med EUX skal du opfylde følgende krav:
Hvis du ikke opfylder disse krav, har du mulighed for at komme til en optagelsesprøve og samtale, hvor vi vurderer dine faglige forudsætninger for at kunne fuldføre uddannelsen.
Hvis du har en læreplads, er du ligeledes sikret direkte adgang til uddannelsen.
Som eux procesoperatør har du flere muligheder for at videreuddanne dig både på erhvervsakademierne, professionshøjskolerne eller universiteterne. Du kan bl.a. videreuddanne dig til kemiingeniør, maskinmester eller diplomingeniør i bioteknologi. Se flere efteruddannelsesmuligheder på www.ug.dk.
FUN FACTS
91%
HAR FÅET
VENNER
PÅ SKOLEN
FUN FACTS
58%
BESKRIVER SIG
SELV SOM
FESTIVALS-
TYPEN
FUN FACTS
99%
AF ELEVERNE
SPISER
KØD
Har du brug for hjælp og vejledning i forhold til din erhvervsuddannelse eller dit uddannelsesvalg, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledning.
FUN FACTS
68% KØBER
DERES FROKOST
I KANTINEN
FUN FACTS
59%
LYTTER TIL
GILLI
FUN FACTS
50%
TAGER
TOGET TIL
SKOLE
FUN FACTS
93%
ER MEGET
GLADE FOR
SKOLEN