Studievejledning

BLIV ELEV

MURER

Varighed: Uddannelsen tager 4 år + evt. GF1.

Lær et solidt og holdbart håndværk, som kræver god fysik og sans for kvalitet.

Som murer arbejder du med både renovering, ombygning og modernisering af bygninger. Med dygtige håndværksevner og god fysik løser du opgaver, der vil stå i mange år ud i fremtiden – om det så er en solid sokkel, en smuk pudset facade eller et snorlige stengulv.

Du lærer at sammensætte de forskellige materialer som mursten og mørtel, så vores bygninger kan stå mange år frem. Du lærer at støbe gulv, oplægning af tagsten, pudsning af facader og opsætning af fliser på vægge og gulve.

En vigtig del af arbejdet som murer, er blandt andet at kunne læse og selv udarbejde arbejdstegninger og bygge nøjagtigt derefter.

Da du som murer ofte arbejder med tunge løft og går på stilladser, er det vigtigt, at du har en god fysik og du skal desuden være indstillet på at arbejde udendørs på stilladser og tage året rundt. Derfor er ergonomi og arbejdsmiljø også en del af uddannelsen.

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, eller det er et år siden, at du har afsluttet grundskolen, skal du starte på grundforløb 1

Ellers er grundforløb 2 dit første forløb på mureruddannelsen, hvor du får grundlæggende færdigheder og teoretisk viden. Efter at have indgået en uddannelsesaftale veksler uddannelsen mellem praktikophold og skoleforløb i hovedforløbet. Dette kombinerer praktisk erfaring med dybere faglig læring. Til sidst afslutter du din uddannelse med en svendeprøve, hvor du demonstrerer dine færdigheder og viden du har erhvervet gennem din læretid.

Sådan er en erhvervsuddannelse opbygget
Her kan du se en illustration over uddannelsesforløbet på en erhvervsuddannelse.

Du skal have følgende grundfag:

  • Matematik på F-niveau
  • Teknologi på F-niveau

 
Og så kommer du også til at have en række uddannelsesspecifikke fag

Vi har opstart på mureruddannelsen to gange årligt i januar og august. Se opstartsdato her. Du tilmelder dig uddannelsen på optagelse.dk.

Afdeling:
NEG Afd. Holbæk

Med en mureruddannelse åbner du døren til en verden af bygge- og konstruktionsmuligheder. Som uddannet murer kan du arbejde på en bred vifte af byggeprojekter, fra boliger til større kommercielle byggerier. Du får mulighed for at specialisere dig i forskellige områder som flisearbejde, facaderenovering eller energieffektiv byggeteknik. Karrieremæssigt kan du avancere til byggeleder, starte din egen virksomhed, eller videreuddanne dig inden for bygningskonstruktion og -teknik.

Uddannelsen kan tages som Ny Mesterlære, hvor du starter på uddannelsen i lære hos en mester/virksomhed. Du lærer direkte i virksomheden og får skræddersyet teori på skolen. Perfekt for dig, der vil i gang hurtigt og effektivt. Kontakt vores studievejledning for nærmere info.

vigtige link:

KALENDER 2024

Vi har samlet alt om skolens opstart og aktiviteter her

ET FÆLLESSKAB MED PLADS TIL DIG

HAR DU BRUG FOR HJÆLP VIDERE I DINE OVERVEJELSER?

DU KAN ALTID KONTAKTE VORES STUDIEVEJLEDER

Har du brug for hjælp og vejledning i forhold til din erhvervsuddannelse eller dit uddannelsesvalg, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledning.

Slide
To elever fra NEG står i værkstedet iført arbejdstøj.

FUN FACTS

67%
ER
VILDE MED

VÆRKSTEDS-
ARBEJDE

Slide

FUN FACTS

56% VED

HVAD EN

MOMENT-
NØGLE

ER

En lærer fra NEG er ved at undervise en elev. De står ved en bil med åben kølerhjelm, og kigger på en computerskærm.
Slide

FUN FACTS

76%

VED HVAD DE

VIL EFTER

UDDANNELSEN

To elever fra NEG sidder i en sofa. Den ene dreng har en telefon i hånden. Begge drenge kigger ind i kameraet.
Slide
Portræt foto af en elev fra NEG.

FUN FACTS

46%
ER VILDE
MED

ØKONOMI

previous arrow
next arrow
New Client Special Offer

20% Off

Aenean leo ligulaconsequat vitae, eleifend acer neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, tempus.