Studievejledning

BLIV ELEV

TILBUD TIL UDSKOLING

Vi har en række tilbud til elever i udskolingsklasser, og andre der kunne være interesseret i at tage en erhvervsuddannelse og få en introduktion til denne verden.

Se vores tilbud nedenfor.

Introduktionskurser i 8. klasse er en slags uddannelsespraktik. Meningen med kurserne er:

 • at I bliver mere afklaret i forhold til at vælge en ungdomsuddannelse efter 9. eller 10. klasse
 • at I vil få et bredt kendskab til uddannelsesmuligheder efter 9. eller 10. kl.
 • at alle elever får set på det lokale udbud af ungdomsuddannelser


I deltager klassevis. Målet er, at give jer et bredere kendskab til ungdomsuddannelserne, og at I får en større forståelse af nødvendigheden for, at I vælger mere forskelligt end det er tilfælde nu.

Introduktionskurset er på 4 dage

 • 2 dage på erhvervsuddannelser
 • 2 dage gymnasialt
  De 2 dage, I skal besøge en erhvervsuddannelse, er organiseret lidt forskelligt, alt efter rækkefølgen!


I Odsherred og Holbæk Kommuner vil I komme til at opleve 4 forskellige områder, hvor I vil være 1⁄2 dag på hver af nedenstående områder:

 • Sundhed – på ZBC SOSU, Holbæk
 • Business – på NEG Afd. Holbæk
 • Industri & Miljø – på NEG Afd. Holbæk
 • Byggeri & Energi – på NEG Afd. Holbæk


Vi har 4 forskellige rækkefølger – benævnt med forløb 1, forløb 2 osv. I kan i beskrivelsen på det tilsendte link, se rækkefølgen på jeres 4 områder. Sørg for at møde det rigtige sted de 2 dage. Så se hvilket område I har som nummer 1 og 3 – og mød op der.

Første gang I møder på en af de 2 adresser, vil I blive modtaget i forhallen på den pågældende adresse! BEGGE dage er i tidsrummet 8:15 – 14:30

Når I skal møde på ZBC SOSU, er det på adressen Slotshaven 3, 4300 Holbæk

Når I skal møde på NEG er det på adressen Absalonsvej 20, 4300 Holbæk

Vores 2 skoler ligger tæt ved hinanden. Der er 400 meter mellem os, som I skal gå, når I skifter

Hvis du gerne vil i praktik i en uge i løbet af 8. 9. eller 10. klasse, så kan du også komme det hos os.

Ud over at komme i praktik som underviser, på kontor, som leder, pedel eller i kantinen, så kan du også komme i praktik på et af vores værksteder.

Forløbet er uden for de almindelige introkurser og brobygningsforløb.

Du kan komme i praktik på følgende værksteder:

 • Ernæringsassistent
 • Gastronom (Kok)
 • Personvognsmekaniker
 • Procesoperatør
 • Smed
 • Tandklinikassistent
 • Tjener
 • Tømrer

Kontakt
Michael Bo Hansen
20755651
mih@eucnvs.dk

På NEG i Holbæk tilbyder vi, at elever i 9. klasse kan udarbejde en praktisk besvarelse i forbindelse med arbejdet med den praktiske projektopgave.

På 9. klassetrin skal eleverne udarbejde en projektopgave. I den forbindelse tilbyder vi på NEG afd. Holbæk, at eleverne kan udarbejde en praktisk besvarelse i forbindelse med arbejdet med projektopgaven.

Det fungerer sådan, at eleverne er tre dage på en af NEGs værksteder i projektugen, hvor de har en faglærer fra skolen, der hjælper dem med at producere deres fysiske slutprodukt og dermed deres praktiske besvarelse. De resterende to dage er eleverne på egen skole.

Tilbuddet er for de elever, der overvejer at starte på en erhvervsuddannelse efter grundskolen. På den måde har eleverne mulighed for at blive klogere på et erhvervsområde med udgangspunkt i en bestemt problemstilling.

Problemformulering
Eleverne skal i grupper udfærdige en problemformulering, der beskriver hvad de ønsker at arbejde med, når de kommer på NEG. Denne problemformulering skal sendes til Flemming Folke Nielsen ffn@neg.dk.

Afhængigt af i hvilken uge projektopgaven afvikles, skal I komme ind på NEG til en vejledningstime. Her taler den relevante faglærer problemformuleringerne igennem med eleverne, så vi sikrer de er klar til projektstart.

Projektugen
Mandag i den aftalte projektuge, skydes projektet i gang. Elever og lærer møder ind i receptionen ved hovedindgangen, hvor de vil blive modtaget og fordelt på de aftalte værksteder, sammen med den tilknyttede faglærer.

De næste tre dage – mandag til onsdag – er eleverne i værkstederne og arbejder med deres projekt. Onsdag er den praktiske del af opgaven afsluttet og resten af ugen foregår på egen skole.

Eleverne må naturligvis gerne tage deres projekter med hjem.

Ugen efter projektugen vurderes eleverne på processen, arbejdsgangene og produktet, når de på egen skole har fremlæggelser. Til disse fremlæggelser kan der indgå videopræsentation af deres fysiske produkter, hvis ikke de er mulige at flytte fra NEG til egen skole.

Oplev HHX og de merkantile erhvervsuddannelser med Business Games

Er du grundskolelærer for 8. og 9. klasser og søger en unik og interaktiv måde at introducere dine elever til de merkantile uddannelser? Vores Business Games er løsningen du leder efter!

Hvad er Business Games?
Business Games er et interaktivt, digitalt spil, som udfordrer eleverne i at løse realistiske forretningscases i gruppearbejde. Spillet giver et hands-on indblik i den verden, merkantile erhvervsuddannelser omfavner, hvor eleverne udvikler deres økonomiske forståelse og forretningsstrategier.

Booking og forløb
For at booke Business Games, kontakt venligst:

Vi sørger for, at alt er klar til en spændende og uddannende session på din skole. En session varer omkring 2 timer, og vi kan have op til 50 elever (cirka 2 klasser) på samme tid.

Hvad skal I forberede?
Forberedelse til spillet er enkel. Der skal være internetadgang og en computer til hver elev, plus en projektor og et lokale, der kan rumme alle. Resten håndterer vi!

Hvordan afvikles spillet?
Vores team ankommer omkring 15 minutter før start for at opsætte og forberede sammen med B&P. Vi byder eleverne velkommen, præsenterer spillet, og hjælper grupperne i gang med deres cases. Gennem spillet er vi til stede for at vejlede, diskutere og fordybe eleverne i både spillets udfordringer og merkantile uddannelsesveje. Vi afrunder med en Q&A-session, hvor vi besvarer spørgsmål og giver mere information om uddannelserne.

Er du interesseret i at give dine elever denne spændende læringsoplevelse? Kontakt  Morten Rossau via moro@neg.dk i dag for at booke Business Games.

En gruppe elever fra NEG poserer for kameraet.

KALENDER 2024

Vi har samlet alt om skolens opstart og aktiviteter her

Slide
To elever fra NEG står i værkstedet iført arbejdstøj.

FUN FACTS

67%
ER
VILDE MED

VÆRKSTEDS-
ARBEJDE

Slide

FUN FACTS

56% VED

HVAD EN

MOMENT-
NØGLE

ER

En lærer fra NEG er ved at undervise en elev. De står ved en bil med åben kølerhjelm, og kigger på en computerskærm.
Slide

FUN FACTS

76%

VED HVAD DE

VIL EFTER

UDDANNELSEN

To elever fra NEG sidder i en sofa. Den ene dreng har en telefon i hånden. Begge drenge kigger ind i kameraet.
Slide
Portræt foto af en elev fra NEG.

FUN FACTS

46%
ER VILDE
MED

ØKONOMI

previous arrow
next arrow

DU KAN ALTID KONTAKTE VORES STUDIEVEJLEDER

Har du brug for hjælp og vejledning i forhold til din erhvervsuddannelse eller dit uddannelsesvalg, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledning.

New Client Special Offer

20% Off

Aenean leo ligulaconsequat vitae, eleifend acer neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, tempus.