Studievejledning

BLIV ELEV

EUX Business


Med en EUX Businessuddannelse har du to uddannelser i én – du bliver både faglært og student.

På NEG kan du vælge mellem følgende businessuddannelser med EUX: Detail, Handel, Kontor og Finans. 

Detailuddannelsen er for dig, der ønsker at arbejde med salg og service med mulighed for at videreuddanne dig til f.eks. serviceøkonom.

Når du vælger at læse uddannelsen med eux, betyder det, at du får både et uddannelsesbevis og en studenterhue. Det giver dig flest mulige muligheder, efter du er færdig med din uddannelse. Du kan enten vælge at gå ud og arbejde med dit fag, starte din egen butik eller du kan vælge at læse videre.

Der er flere forskellige specialer på detailuddannelsen, men vælger du uddannelsen med EUX, kan du kun vælge specialet salgsassistent. Se mere om dette herunder under “specialer”. Specialerne på detailuddannelsen er:

• Salgsassistent (med EUX)
• Salgsassistent med profil (findes ikke med EUX)

Med en EUX detailuddannelse har du to uddannelser i én, både en detailuddannelse og en studentereksamen.

Ved at vælge uddannelsesretningen Finans, uddanner du dig til en karriere indenfor finansverdenen. Det kan eksempelvis være hos banker, realkreditinstitutter, ejendomsmæglere eller forsikringsvirksomheder, hvor du her vil have kompetencer i forhold til rådgivning, budgettering, kundeservice, investeringer mf.

På uddannelsen bliver du undervist i viden og metoder i en blanding af erhvervsfag, matematik, dansk og engelsk, så du er klar til dit fremtidig arbejde med økonomi og finansiering.

Bemærk at det kun er muligt at læse finansuddannelsen med EUX. Det betyder, at du samtidig med din finansuddannelse skal læse fag på gymnasialt niveau. Når du er færdig med din EUX-uddannelse, får du en studenterhue og kan vælge at læse videre eller gå ud og arbejde med dit finansfag.

Handelsuddannelsen med EUX er for dig, der ønsker at arbejde med handel på den ene eller anden måde – med fx salg, indkøb, logistik og B2B-forretning (virksomhed til virksomhed).

Når du vælger at læse uddannelsen med eux, betyder det, at du får både et uddannelsesbevis og en studenterhue. Det giver dig flest mulige muligheder, efter du er færdig med din uddannelse. Du kan enten vælge at gå ud og arbejde med dit fag eller du kan vælge at læse videre.

Der er flere forskellige specialer på handelsuddannelsen. Læs mere om de forskellige specialer herunder. Du kan vælge mellem specialerne:

  • Handelsassistent
  • Indkøbsassistent
  • Logiskassistent


Med en EUX handelsuddannelse har du to uddannelser i én: både en handelsuddannelse og en studentereksamen.

Når du er færdig med dit studieår, skal du have en læreplads og skal herefter på kortere skoleophold. NEG udbyder kun grundforløbet og studieåret, de kortere skoleophold på hovedforløbet tages på anden skole.

Med kontoruddannelsen bliver du klar til et kontorjob, hvor du kan løse mange forskellige opgaver på et kontor eksempelvis indenfor marketing, økonomi, kunderelationer og informationsarbejde.

Det er dermed en uddannelse for dig, der trives med at have med kunder at gøre og imødekomme deres behov og ønsker, og som synes om at arbejde med it, administration og økonomi.

Vær opmærksom på, at du har mulighed for at vælge speciale indenfor uddannelsen og dermed bestemme, hvilken retning indenfor kontor, du har lyst til at gå i. Der er mange forskellige specialer inden for kontoruddannelsen. Du kan vælge mellem specialerne:

• Administration
• Advokatsekretær
• Lægesekretær
• Offentlig administration
• Rejseliv
• Revision
• Spedition og shipping

Du kan tage hele kontoruddannelsen på NEG (Grundforløb og hovedforløb).

Du kan læse om uddannelsens varighed på ug.dk.

Vi har opstart på vores EUX-uddannelser på grundforløb 2 i januar. Se opstartsdatoer her. Du tilmelder dig på optagelse.dk

Fra 9. eller 10. klasses afgangsprøve:

  • 02 i dansk + matematik
    eller
  • En læreplads


Er det mere end ét år siden, at du afsluttede 9. eller 10. klasse og vil starte direkte på din ønskede EUX uddannelse, skal du kunne dokumentere, at du har gennemført:

  • Dansk C-niveau
  • Engelsk C-niveau
  • Samfundsfag C-niveau

Efter uddannelsen kan du vælge at tage en videregående uddannelse til fx revisor, advokat, ejendomsmægler og meget andet. På mange videregående uddannelser er mennesker med en erhvervsuddannelse eftertragtede, fordi de allerede har en god forståelse for faget.

vigtige link:

KALENDER 2024

Vi har samlet alt om skolens opstart og aktiviteter her

ET FÆLLESSKAB MED PLADS TIL DIG

HAR DU BRUG FOR HJÆLP VIDERE I DINE OVERVEJELSER?

DU KAN ALTID KONTAKTE VORES STUDIEVEJLEDER

Har du brug for hjælp og vejledning i forhold til din erhvervsuddannelse eller dit uddannelsesvalg, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledning.

Slide

FUN FACTS

76%

VED HVAD DE

VIL EFTER

UDDANNELSEN

To elever fra NEG sidder i en sofa. Den ene dreng har en telefon i hånden. Begge drenge kigger ind i kameraet.
Slide
Portræt foto af en elev fra NEG.

FUN FACTS

46%
ER VILDE
MED

ØKONOMI

Slide

FUN FACTS

56% VED

HVAD EN

MOMENT-
NØGLE ER

En lærer fra NEG er ved at undervise en elev. De står ved en bil med åben kølerhjelm, og kigger på en computerskærm.
Slide
To elever fra NEG står i værkstedet iført arbejdstøj.

FUN FACTS

67% ER
VILDE MED

VÆRKSTEDS-
ARBEJDE

previous arrow
next arrow
New Client Special Offer

20% Off

Aenean leo ligulaconsequat vitae, eleifend acer neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, tempus.