Studievejledning

BLIV ELEV

DETAILUDDANNELSENUddannelsen for dig, der brænder for at arbejde med kunder og at præstere i et servicefag.

Som uddannet indenfor detail arbejder du med salg i butiksverdenen – ofte som salgsassistent.

På uddannelsen lærer du hovedsageligt om varer, salg og kundeservice. Men det er ikke kun selve salgsdelen, du lærer om på uddannelsen. Du får ligeledes viden om varepræsentation, butiksindretning, økonomi og meget mere. På den måde bliver du klar til at arbejde med forskellige aspekter indenfor butikssalg.

Du har mulighed for at vælge speciale indenfor uddannelsen og dermed bestemme, hvilken retning indenfor detail, du har lyst til at gå i. Du skal først vælge speciale i hovedforløbet. Læs mere om de forskellige specialer under menupunktet “Specialer” herunder.

Når du er færdig med dit grundforløb, skal du videre på hovedforløbet, som veksler mellem at være ude i lære og på kortere skoleophold. Vi udbyder kun grundforløbet – hovedforløbet tages på anden skole. 

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, eller har afsluttet grundskolen for ét år siden og ønsker at starte på detailuddannelsen, skal du først starte på grundforløb 1 – business 

Du starter på grundforløb 2 på detailuddannelsen. Når du er færdig med dit grundforløb, skal du videre på hovedforløbet, som veksler mellem at være ude i lære og på kortere skoleophold. Vi udbyder kun grundforløbet – hovedforløbet tages på anden skole

Sådan er en erhvervsuddannelse opbygget
Her kan du se en illustration over uddannelsesforløbet på en erhvervsuddannelse.

Du kan på detailuddannelsen vælge mellem specialerne:

 • Salgsassistent:
  Specialet salgsassistent gennemføres hovedsagligt i butikker med blandet sortiment eller butikker, som ikke har tilknytning til en bestemt branche eller kæde. Uddannelsen giver gode muligheder for at arbejde bredt med salg og du skal kunne løse alle almindeligt forekommende opgaver i butikken. Uddannelsen skal give dig klare karriereveje og efteruddannelsesveje, også internationalt, og være kendt som den bedste indgang til at blive selvstændig.

 • Salgsassistent med profil:
  Næsten alle butikker og kæder kan uddanne elever til specialet Salgsassistent med profil. Uddannelsen giver gode muligheder for at arbejde bredt med salg og eleven skal kunne løse alle almindeligt forekommende opgaver i butikken. Der kan fx vælges blandt følgende profiler:
  • Optik
  • Boghandel
  • Dagligvarer
  • Fotohandel
  • Stormagasin
  • Møbelhandel
  • Sport og fritid
  • Byggemarked, værktøj, beslag
  • Glas, porcelæn og gaveartikler
  • Legetøj og hobbyartikler
  • Tekstil
  • Køkken og Bad
  • Kapitalkædedrift
  • Guld, sølv og ure
  • Sko og læderartikler
  • Radio/TV&Multimedier

 • Blomsterdekoratør:
  Specialet blomsterdekoratør foregår i blomsterbutikker, hvor en væsentlig del af salget er baseret på binderi og dekoration. I uddannelsen kombineres det butiksfaglige med det kreative og håndværksmæssige inden for blomsterdekoration. Uddannelsen skal give de unge klare karriereveje og efteruddannelsesveje, også internationalt, og være kendt som den bedste indgang til at blive selvstændig.

 • Dekoratør:
  Dekoratøruddannelsen er rettet mod alle brancher og butikstyper. l uddannelsen arbejdes der med visuel kommunikation, grafiske virkemidler og dekorationsopgaver fra idé til færdigt resultat. Kreativ sans, lyst til konkret opgaveløsning og samarbejde med mange er vigtige elementer i uddannelsen. Større varehuse i kæder er ofte godkendte praktiksteder og har flere dekoratører, som planlægger dekorationsopgaver i forbindelse med højtiderne og varehusets særlige kampagner. Målet for uddannelsen er, at give de unge klare karriereveje og efteruddannelsesveje, også internationalt, og at være kendt som den bedste indgang til at blive selvstændig.

Du kan læse om uddannelsens varighed på ug.dk.

Når du er uddannet indenfor detail, kan du både gå direkte ud på arbejdsmarkedet eller læse videre. Da du uddanner dig til at arbejde i butik, er jobmulighederne brede og spænder lige fra supermarkeder til nichebutikker. Du kan også blive selvstændig eller bestyrer din egen butik.

Vil du læse videre, er det også muligt ved enkeltfagssupplering eller du kan vælge at tage uddannelsen med eux. Her kan du eksempelvis med fordel vælge uddannelserne til designteknologi, handelsøkonom og serviceøkonom. Læs mere om disse uddannelser på www.ug.dk.

Vi har opstart på detailuddannelsen 2 gange årligt – i august og januar. Du kan se vores opstartsdatoer her
Du tilmelder dig detailuddannelsen hos os på optagelse.dk.

Uddannelsen kan tages som Ny Mesterlære, hvor du starter på uddannelsen i lære hos en mester/virksomhed. Du lærer direkte i virksomheden og får skræddersyet teori på skolen. Perfekt for dig, der vil i gang hurtigt og effektivt. Kontakt vores studievejledning for nærmere info.

 

KALENDER 2024

Vi har samlet alt om skolens opstart og aktiviteter her

ET FÆLLESSKAB MED PLADS TIL DIG

HAR DU BRUG FOR HJÆLP VIDERE I DINE OVERVEJELSER?

DU KAN ALTID KONTAKTE VORES STUDIEVEJLEDER

Har du brug for hjælp og vejledning i forhold til din erhvervsuddannelse eller dit uddannelsesvalg, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledning.

Slide

FUN FACTS

76%

VED HVAD DE

VIL EFTER

UDDANNELSEN

To elever fra NEG sidder i en sofa. Den ene dreng har en telefon i hånden. Begge drenge kigger ind i kameraet.
Slide
Portræt foto af en elev fra NEG.

FUN FACTS

46%
ER VILDE
MED

ØKONOMI

Slide

FUN FACTS

56% VED

HVAD EN

MOMENT-
NØGLE ER

En lærer fra NEG er ved at undervise en elev. De står ved en bil med åben kølerhjelm, og kigger på en computerskærm.
Slide
To elever fra NEG står i værkstedet iført arbejdstøj.

FUN FACTS

67% ER
VILDE MED

VÆRKSTEDS-
ARBEJDE

previous arrow
next arrow
New Client Special Offer

20% Off

Aenean leo ligulaconsequat vitae, eleifend acer neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, tempus.