Studievejledning

BLIV ELEV

STRUKTØR

Varighed: Uddannelsen tager 3 år og 8 måneder + evt. GF1.

Som struktør er du med til at sætte dit aftryk på fremtidens solide byggerier, både i Danmark og i udlandet. Du kommer til at arbejde med store maskiner og stærke materialer som beton, sten, træ og jern, når du er med til at bygge veje, bygninger og broer.

På uddannelsen er der to specialer:

Anlægsstruktøren sørger for, at der gøres klar til byggeri. Jorden skal graves, flyttes og planeres. Der skal lægges dræn, kloakeres og fundamentet skal støbes i beton. Efterfølgende er det også anlægsstruktøren der laver belægning på området fx flisebelagte gangarealer mm

Bygningsstruktøren arbejder med stort byggeri over og under jorden. Det kan blandt andet være tunneller, støbning, forskalling og armering til elementbyggeri. Som bygningsstruktør arbejder du med beton, træ, stål, jern og plast.

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, eller det er et år siden, at du har afsluttet grundskolen, skal du starte på grundforløb 1.

Ellers er grundforløb 2 dit første forløb på struktøruddannelsen, hvor du får grundlæggende færdigheder og teoretisk viden. Efter at have indgået en uddannelsesaftale veksler uddannelsen mellem praktikophold og skoleforløb i hovedforløbet. Dette kombinerer praktisk erfaring med dybere faglig læring. Til sidst afslutter du din uddannelse med en svendeprøve, hvor du demonstrerer dine færdigheder og viden du har erhvervet gennem din læretid.

Sådan er en erhvervsuddannelse opbygget
Her kan du se en illustration over uddannelsesforløbet på en erhvervsuddannelse.

På uddannelsen til anlægs- og bygningsstruktør skal du have følgende grundfag:

  • Matematik F-niveau
  • Teknologi F-niveau


Og så kommer du også til at have en række uddannelsesspecifikke fag.

Vi har opstart på struktøruddannelsen to gange årligt i august og januar. Se opstartsdatoer her. Du tilmelder dig uddannelsen på optagelse.dk

Afdeling
NEG Afd. Audebo

Med en uddannelse som anlægs- og bygningsstruktør har du mange forskellige jobmuligheder. Du kan vælge at blive selvstændig og starte din egen virksomhed. Du kan arbejde i en mindre eller større virksomhed. Du kan arbejde i det private eller det offentlige.

Du har gode muligheder for at videreuddanne dig med en uddannelse som struktør. Du kan blandt andet læse til bygningskonstruktør, energiteknolog, byggetekniker og kort- og landmålingstekniker. Læs mere om disse uddannelser på www.ug.dk.

Uddannelsen kan tages som Ny Mesterlære, hvor du starter på uddannelsen i lære hos en mester/virksomhed. Du lærer direkte i virksomheden og får skræddersyet teori på skolen. Perfekt for dig, der vil i gang hurtigt og effektivt. Kontakt vores studievejledning for nærmere info.

vigtige link:

KALENDER 2024

Vi har samlet alt om skolens opstart og aktiviteter her

ET FÆLLESSKAB MED PLADS TIL DIG

HAR DU BRUG FOR HJÆLP VIDERE I DINE OVERVEJELSER?

DU KAN ALTID KONTAKTE VORES STUDIEVEJLEDER

Har du brug for hjælp og vejledning i forhold til din erhvervsuddannelse eller dit uddannelsesvalg, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledning.

Slide
To elever fra NEG står i værkstedet iført arbejdstøj.

FUN FACTS

67%
ER
VILDE MED

VÆRKSTEDS-
ARBEJDE

Slide

FUN FACTS

56% VED

HVAD EN

MOMENT-
NØGLE

ER

En lærer fra NEG er ved at undervise en elev. De står ved en bil med åben kølerhjelm, og kigger på en computerskærm.
Slide

FUN FACTS

76%

VED HVAD DE

VIL EFTER

UDDANNELSEN

To elever fra NEG sidder i en sofa. Den ene dreng har en telefon i hånden. Begge drenge kigger ind i kameraet.
Slide
Portræt foto af en elev fra NEG.

FUN FACTS

46%
ER VILDE
MED

ØKONOMI

previous arrow
next arrow
New Client Special Offer

20% Off

Aenean leo ligulaconsequat vitae, eleifend acer neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, tempus.