Studievejledning

BLIV ELEV

EUS / EUS ONLINE

EUS er en erhvervsuddannelse for studenter, hvor du bliver klar til en elevplads inden for kontor, handel eller detail på kun 5 uger.

EUS online er et online grundforløb for dig, der har en studentereksamen (stx, htx, hf eller tilsvarende).

Onlineforløbet gør dig klar til en elevplads inden for Kontor, Handel eller Detail, afhængig af hvilken studieretning du vælger. 

I forbindelse med din tilmelding til uddannelsen, skal du vælge studieretning. Du skal altså tage stilling til, hvilken branche du gerne vil være elev. Du kan vælge mellem følgende studieretninger:

Hvis du vil arbejde med information, markedsføring, IT, administration og lettere økonomiopgaver, skal du vælge Kontor som studieretning.

Her får du en grundlæggende viden om de forskellige opgaver på et kontor. Du kommer til at stifte bekendtskab med virksomhedens interne og eksterne kommunikation, bogføring, databehandling og brug af IT i hverdagen.

Stort set alle virksomheder har administrative opgaver som løses på et kontor. Når du vælger kontor som studieretning kan du vælger mellem mange forskellige retninger for kontor på dit hovedforløb: Administration, Offentlig administration, Økonomi, Revision og Spedition.

Hvis du vil arbejde med salg, indkøb, logistik inden for business to business, skal du vælge Handel som studieretning. Med studieretning Handel kommer du til arbejde på virksomhedens kontor, og beskæftige dig med virksomhedens handel med andre virksomheder. Det kan både være inden for salg, indkøb, produktion, logistik eller markedsføring.

Under uddannelsen vil du stifte bekendtskab med handel mellem virksomheder. Både det rent praktiske inden for salg og indkøb, men også hele lovgivningsområdet. Det er nemlig nogle helt andre regler og love, som gør sig gældende når virksomheder handler med hinanden, i forhold til når en virksomhed handler med en privat forbruger.

Når du vælger handel som studieretning kan du vælger mellem mange forskellige retninger for handel på dit hovedforløb: Handelsassistent (salg), Indkøbsassistent og Logistikassistent.

Hvis du vil arbejde i butik eller varehus med opgaver inden for butiksoptimering og personligt salg herunder kundebetjening og kundevejledning, skal du vælge Detail som studieretning.

Detailbranchen er en spændende branche med mange udfordringer og ikke mindst muligheder. Branchen er i høj grad styret af udviklingen af kundernes efterspørgsel (behov, trends, vaner mv.). Men også den teknologiske udvikling har sat sit præg på branchen, specielt i forhold til e-handel.

På uddannelsen vil du stifte bekendtskab med salgspsykologi, målgruppevalg, markedsføring, e-handel, budgetlægning og ikke mindst butiksindretning.

Når du vælger detail som studieretning kan du vælger mellem mange forskellige retninger for detail på dit hovedforløb: Salgsassistent, Dekoratør, Blomsterdekoratør. Uddannelsen kan også være et godt springbræt til dig der gerne vil være selvstændig.

Efter endt grundforløb på de 5 uger, kan du begynde som elev i en virksomhed – også kaldet hovedforløbet. På hovedforløbet veksler du mellem at være på skole og ude i din virksomhed. Forløbet afsluttes med en fagprøve.

Forløbet er SU berettiget og du søger SU på www.su.dk. I praktikperioden får du elevløn af din virksomhed.

Du kan altid kontakte studievejledningen hvis du har spørgsmål.

To elever fra en NEG afdeling sidder udenfor i solen med en computer. Pigerne kigger på hinanden og ser glade ud.

ET FÆLLESSKAB MED PLADS TIL DIG

HAR DU BRUG FOR HJÆLP VIDERE I DINE OVERVEJELSER?

DU KAN ALTID KONTAKTE VORES STUDIEVEJLEDER

Har du brug for hjælp og vejledning i forhold til din erhvervsuddannelse eller dit uddannelsesvalg, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledning.

Slide

FUN FACTS

91%

HAR FÅET

VENNER

PÅ SKOLEN

To elever fra NEG står og smiler til kameraet. Den ene pige har armen rundt om den anden.
Slide
Et portrætfoto af en elev fra NEG. der står op af en væg.

FUN FACTS

58%
BESKRIVER SIG
SELV SOM

FESTIVALS-
TYPEN

Slide

FUN FACTS

99%

AF ELEVERNE

SPISER

KØD

Foto af mad der er kokkereret af elever på en NEG afdeling.
previous arrow
next arrow

KALENDER 2024

Vi har samlet alt om skolens opstart og aktiviteter her

New Client Special Offer

20% Off

Aenean leo ligulaconsequat vitae, eleifend acer neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, tempus.