Studievejledning

BLIV ELEV

PERSONVOGNSMEKANIKER

Uddannelsen til personvognsmekaniker tager 4 år + evt. GF1

Som mekaniker skal du fejlfinde, reparere og servicere på alt fra motorer, bremser og styretøj til elektriske systemer, på person- og varebiler under 3500 kg. Både de benzin- og dieseldrevne, men også på el- og hybridbiler. Du er omhyggelig og systematisk med dit arbejde og skal selv planlægge og udføre størstedelen af de ting, der skal laves.

Som personvognsmekaniker bliver du en del af den grønne omstilling og bæredygtig transport. Du skal levere kvalitets arbejde og god service, så kunden bliver tilfreds og fortsat benytter værkstedet

På uddannelsen kan du vælge at slutte som personvognsmontør (trin 1) eller tage hele uddannelsen til personvognsmekaniker (trin 2).

Personvognsmontør: Du lærer at planlægge og gennemføre arbejdet med service og eftersyn på benzin- og diesel, samt el og hybridbiler. Du lærer også at fejlfinde på, reparere og udskifte nedslidte og defekte dele.

Personvognsmekaniker: Du lærer om avanceret fejlfinding på bilens mekanik og elektronik. Du arbejder med bilens elektriske systemer, såsom komfort, sikkerhed og infotainment og du får kompetencer til at arbejde ned de forskellige typer af motorer, bremser, gearkasser, styretøj, undervogn, klimaanlæg osv. i moderne biler

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, eller det er et år siden, at du har afsluttet grundskolen, skal du starte på grundforløb 1. 

Ellers er grundforløb 2 dit første forløb på personvognsmekanikeruddannelsen, hvor du får grundlæggende færdigheder og teoretisk viden. Efter at have indgået en uddannelsesaftale veksler uddannelsen mellem praktikophold og skoleforløb i hovedforløbet. Dette kombinerer praktisk erfaring med dybere faglig læring. Til sidst afslutter du din uddannelse med en svendeprøve, hvor du demonstrerer dine færdigheder og viden du har erhvervet gennem din læretid.

Sådan er en erhvervsuddannelse opbygget
Her kan du se en illustration over uddannelsesforløbet på en erhvervsuddannelse.

På uddannelsen til personvognsmekaniker skal du have følgende grundfag:

  • Matematik E-niveau
  • Fysik E-niveau

 

Se opstartsdatoer her.
Du tilmelder du uddannelsen på optagelse.dk.

Afdeling
NEG afd. Holbæk

Som personvognsmekaniker arbejder du typisk på et autoværksted. Men du har også mulighed for at blive teknisk rådgiver, autoteknolog, værkfører, indskriver, starte dit eget værksted og meget mere.

Uddannelsen kan tages som Ny Mesterlære, hvor du starter på uddannelsen i lære hos en mester/virksomhed. Du lærer direkte i virksomheden og får skræddersyet teori på skolen. Perfekt for dig, der vil i gang hurtigt og effektivt. Kontakt vores studievejledning for nærmere info.

vigtige link:

KALENDER 2024

Vi har samlet alt om skolens opstart og aktiviteter her

ET FÆLLESSKAB MED PLADS TIL DIG

HAR DU BRUG FOR HJÆLP VIDERE I DINE OVERVEJELSER?

DU KAN ALTID KONTAKTE VORES STUDIEVEJLEDER

Har du brug for hjælp og vejledning i forhold til din erhvervsuddannelse eller dit uddannelsesvalg, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledning.

Slide
To elever fra NEG står i værkstedet iført arbejdstøj.

FUN FACTS

67%
ER
VILDE MED

VÆRKSTEDS-
ARBEJDE

Slide

FUN FACTS

56% VED

HVAD EN

MOMENT-
NØGLE

ER

En lærer fra NEG er ved at undervise en elev. De står ved en bil med åben kølerhjelm, og kigger på en computerskærm.
Slide

FUN FACTS

76%

VED HVAD DE

VIL EFTER

UDDANNELSEN

To elever fra NEG sidder i en sofa. Den ene dreng har en telefon i hånden. Begge drenge kigger ind i kameraet.
Slide
Portræt foto af en elev fra NEG.

FUN FACTS

46%
ER VILDE
MED

ØKONOMI

previous arrow
next arrow
New Client Special Offer

20% Off

Aenean leo ligulaconsequat vitae, eleifend acer neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, tempus.