FUN FACTS
67%
ER
VILDE MED
VÆRKSTEDS-
ARBEJDE
Varighed: Uddannelsen til glarmester tager 3 år og 8 måneder + evt. GF1.
Glarmesteren udfører et meget alsidigt arbejde. Der skal rådgives og vælges materialer og glastyper til enhver opgave. Der skal aftales pris, levering og arbejdstid. Opgaverne kan være udskiftning af knuste eller beskadigede ruder i vinduer, døre og biler. Det kan være montering af glasfacader, ovenlysvinduer og glastage. Du lærer også at tilpasse døre og rammer i aluminium og blyindfatning af farvet glas m.v.
Uddannelsens specialer
Du kan specialisere dig enten som glarmester der har speciale i glas, eller som glarmester der har speciale som alubygger, når du skal vælge speciale på hovedforløbet.
Alubygger: Du lærer at planlægge, tegne, fremstille og montere facadekonstruktioner og tagkonstruktioner i aluminium.
Glarmester: Du lærer at planlægge, tegne og fremstille avancerede glasløsninger, ligesom du lærer at vurdere, reparere og renovere vinduer.
OBS. Lige nu kan du fortsætte på glarmesteruddannelsen, hvis du har afsluttet tømrer-grundforløb 2.
Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, eller det er et år siden, at du har afsluttet grundskolen, skal du starte på grundforløb 1.
Ellers er grundforløb 2 dit første forløb på glarmesteruddannelsen, hvor du får grundlæggende færdigheder og teoretisk viden. Efter at have indgået en uddannelsesaftale veksler uddannelsen mellem praktikophold og skoleforløb i hovedforløbet. Dette kombinerer praktisk erfaring med dybere faglig læring. Til sidst afslutter du din uddannelse med en svendeprøve, hvor du demonstrerer dine færdigheder og viden du har erhvervet gennem din læretid.
Sådan er en erhvervsuddannelse opbygget
Her kan du se en illustration over uddannelsesforløbet på en erhvervsuddannelse.
På glarmesteruddannelsen skal du have følgende grundfag:
Herudover har du fag, der er specifikke for din uddannelse.
Vi har opstart på glarmesteruddannelsen to gange årligt i januar og august. Se opstartsdatoer her. Du tilmelder dig uddannelsen på optagelse.dk.
Afdeling
NEG Afd. Audebo
Med en uddannelse som glarmester har du mange forskellige jobmuligheder. Du kan vælge at blive selvstændig og starte din egen virksomhed. Du kan arbejde i en mindre eller større virksomhed. Du kan arbejde i det private eller det offentlige.
Du har gode muligheder for at videreuddanne dig med en uddannelse som glarmester. Du kan blandt andet læse til bygningskonstruktør, energiteknolog, byggetekniker og kort- og landmålingstekniker. Læs mere om disse uddannelser på www.ug.dk.
Uddannelsen kan tages som Ny Mesterlære, hvor du starter på uddannelsen i lære hos en mester/virksomhed. Du lærer direkte i virksomheden og får skræddersyet teori på skolen. Perfekt for dig, der vil i gang hurtigt og effektivt. Kontakt vores studievejledning for nærmere info.
Har du brug for hjælp og vejledning i forhold til din erhvervsuddannelse eller dit uddannelsesvalg, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledning.
FUN FACTS
67%
ER
VILDE MED
VÆRKSTEDS-
ARBEJDE
FUN FACTS
56% VED
HVAD EN
MOMENT-
NØGLE
ER
FUN FACTS
76%
VED HVAD DE
VIL EFTER
UDDANNELSEN
FUN FACTS
46%
ER VILDE
MED
ØKONOMI