Studievejledning

BLIV ELEV

MASKINMESTER- UDDANNELSEN

Maskinmesteruddannelsen i Holbæk og Kalundborg – værkstedsforløb

Vil du arbejde med optimering af maskiner og anlæg på bl.a. kraftværker, offshore eller på hospitaler, så er maskinmesteruddannelsen noget for dig. Hos os kan du tage dele af uddannelsen til Maskinmester. Vi har nemlig indgået et samarbejde med Maskinmesterskolen København.

På NEG kan du tage første del af maskinmesteruddannelsen. Her kan du læse værkstedsforløbet, som svarer til 1. til 3. semester af maskinmesteruddannelsen. På Processkolen i Kalundborg kan du læse fra 4. semester og resten af uddannelsen frem til 9. semester.

Der er opstart to gange om året – sommer og vinter. Læs mere om optagelse her.

Har du en relevant erhvervsuddannelse af mindst 2 års varighed, og vil du gerne læse til maskinmester, men mangler at opfylde de faglige optagelseskrav? Så kan du tage en adgangseksamen på vores adgangskursus. Det tager kun et 1/2 år og foregår på Processkolen

Værkstedsundervisningen dækker over 1. semester på 6 måneder og første del af 2. semester på 3 måneder. Det vil sige, at du har værkstedsundervisning i de første 9 måneder af din uddannelse til maskinmester, på vores smedeværksted i Holbæk.

Efterfølgende skal du i virksomhedspraktik i 9 måneder, hvor du prøver dit nylærte håndværk af hos en given virksomhed. Denne periode fra 1. til 3. semester kaldes også for Værkstedsskoleforløbet.

Fra 4. til 7. semester har du teoretisk undervisning, hvor du blandt andet har fag som Energiforsyning, El-autorisation samt Køle- og indeklimaanlæg.

På 8. semester har du, udover den øvrige undervisning, også et valgfag.

Endelig skal du på 9. semester i bachelorpraktik i tre måneder, og efterfølgende skal du skrive dit bachelorprojekt. Når du har afleveret og bestået dit bachelorprojekt, kan du kalde dig selv for færdiguddannet maskinmester.

Maskinmesteruddannelsen tager mellem 3 og 4,5 år at gennemføre afhængig af, hvilken baggrund du har, når du søger ind på studiet. Der er forskellige veje ind på uddannelsen alt efter, om du søger ind med en gymnasial uddannelse, en relevant erhvervsuddannelse eller begge dele.

Fra gymnasial uddannelse
Har du en gymnasial baggrund fra STX, HTX, HHX eller HF, starter du på Værkstedsskoleforløbet, som både består af undervisning på uddannelsens værksted og praktik i en relevant virksomhed.

Fra erhvervsuddannelse
Har du en relevant erhvervsuddannelse af mindst 3 års varighed og et svendebrev, er du fritaget for uddannelsens Værkstedsskoleforløb, som strækker sig fra 1. til 3. semester, men til gengæld skal du evt. at tage et gymnasialt adgangskursus for at opnå relevante teoretiske fag på højere niveau.

Fra EUX
Hvis du søger ind med både en gymnasial uddannelse og håndværksmæssig baggrund for eksempel fra en EUX, kan du efter en individuel vurdering ofte starte direkte på hovedforløbet på 4. semester, og så tager uddannelsen 3 år.

Læs mere på msk.dk

KALENDER 2024

Vi har samlet alt om skolens opstart og aktiviteter her

ET FÆLLESSKAB MED PLADS TIL DIG

HAR DU BRUG FOR HJÆLP VIDERE I DINE OVERVEJELSER?

DU KAN ALTID KONTAKTE VORES STUDIEVEJLEDER

Har du brug for hjælp og vejledning i forhold til din erhvervsuddannelse eller dit uddannelsesvalg, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledning.

Slide

FUN FACTS

76%

VED HVAD DE

VIL EFTER

UDDANNELSEN

To elever fra NEG sidder i en sofa. Den ene dreng har en telefon i hånden. Begge drenge kigger ind i kameraet.
Slide
Portræt foto af en elev fra NEG.

FUN FACTS

46%
ER VILDE
MED

ØKONOMI

Slide

FUN FACTS

56% VED

HVAD EN

MOMENT-
NØGLE ER

En lærer fra NEG er ved at undervise en elev. De står ved en bil med åben kølerhjelm, og kigger på en computerskærm.
Slide
To elever fra NEG står i værkstedet iført arbejdstøj.

FUN FACTS

67% ER
VILDE MED

VÆRKSTEDS-
ARBEJDE

previous arrow
next arrow
New Client Special Offer

20% Off

Aenean leo ligulaconsequat vitae, eleifend acer neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, tempus.