Studievejledning

BLIV ELEV

GRUNDFORLØB 1

Grundforløb 1 er for dig, der kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, eller som har afsluttet folkeskolen for ét år siden og ønsker at starte på en erhvervsuddannelse.

På grundforløb 1 vælger du en fagretning.

På fagretningen får du en bred viden om, hvad man kan bruge en erhvervsuddannelse til, samt det arbejdsmarked man bliver en del af som faglært.

Grundforløb 1 tager et halvt år (20 uger).

Bemærk… 
– Du kan kun starte på grundforløb 1 én gang. 
– Hvis du har en læreplads, kan du starte direkte på grundforløb 2.

Fagretninger:
På NEG har vi forskellige grundforløb 1-fagretninger, som du kan vælge imellem, alt efter hvilken interesse du har.

Business mangler som en fagretning under grundforløb 1, og dette skal tilføjes. Tekst til Business: På denne fagretning får du erfaring i at løse diverse opgaver som salg, kundebetjening, idé og konceptudvikling, web-design og E-handel. Derudover kommer du til at bruge forskellige administrative løsninger, som gør arbejdet i virksomheden mere effektivt.

Du kommer til at arbejde kreativt og innovativt med planlægningen og tilrettelæggelse af eksempelvis en messe eller andre typer events.

Undervisningen på fagretningen
Undervisningen er projektorienteret med fire projekter inden for disse arbejdsområder: Etablering, drift og udvikling af en virksomhed.

Ud over det faglige indhold er evnen til at samarbejde inden for flere fag et afgørende omdrejningspunkt for alle projekter.

Afdeling: NEG Holbæk og NEG Allikelund

På GF1-fagretningen “Byggeri og Energi” hos os udforsker du byggebranchens verden og finder ud af, hvad du helst vil arbejde med. Du får en introduktion til de forskellige fag som tømrer, elektriker, bygningsmaler, og mange flere. Det er hands-on læring, hvor du kan prøve kræfter med de forskellige håndværk og finde ud af, hvad der fanger din interesse.

Efter forløbet har du en god idé om, hvilken vej du vil gå, og hvilken erhvervsuddannelse der passer til dig. Undervisningen er projektorienteret, og du kommer igennem tre spændende projekter, hvor du arbejder med at planlægge, tegne og udføre rigtige byggeopgaver. Det giver dig et realistisk indblik i, hvordan det er at arbejde i byggebranchen.

Afdeling: NEG i Holbæk og Campus Odsherred Afd. Fårevejle

På NEG’s “Gastronomi og Natur” GF1-fagretning bliver din interesse for madlavning og service til praktiske færdigheder. Du lærer om hele vejen fra når maden gror i jorden, til den ender på din tallerken, og hvordan du laver lækker mad. Du bliver god til at finde på nye ideer til mad og måltider, som er sunde og ser indbydende ud.

Du vil arbejde med at udvikle måltider og events og lærer om vigtigheden af hygiejne og samarbejde. Dette forløb er ideelt, hvis du drømmer om at blive kok, ernæringsassistent eller tjener, og giver dig det bedste udgangspunkt for at vælge din fremtidige uddannelse.

Afdeling: Campus Odsherred Afd. Fårevejle.

Få erfaring i at arbejde med håndværk inden for motor, transport, design og metal.

I denne fagretning kombineres kreativitet og innovation inden for auto- og smedefaget. Du vil bl.a. dykke ned i digital design af konstruktioner og tage del i både planlægningen og fremstillingen af et racekøretøj.
Fagretningen prioriterer en projektorienteret undervisningsmetode. Her vil du dykke ned i forskellige projekter, der er designet til at introducere dig til erhvervsuddannelser som personvognsmekaniker, smed, industritekniker og elektriker. Samtidig vil du arbejde tværfagligt, hvor grundfag som dansk, matematik og engelsk integreres med erhvervsfagene. På denne måde får du mulighed for at omsætte teoretisk viden til praktisk anvendelse.

Afdeling: NEG i Holbæk

På “Mennesker og Sundhed” fagretningen hos NEG kombinerer du din interesse for service med en passion for mad og sundhed. Du lærer om vigtigheden af hygiejne både i tandpleje og i køkkenet og bliver ekspert i at lave sund, bæredygtig mad, som følger de nyeste anbefalinger for kost.

Gennem projektorienteret undervisning arbejder du med at planlægge sundhedsmesser og tilrettelægge ernæringsrigtige måltider. Samarbejde er nøgleordet, da det er en del af alle projekter.

Hvis du drømmer om en fremtid som ernæringsassistent, tandklinikassistent eller et andet sundhedsfagligt erhverv, så er “Mennesker og Sundhed” det rette forløb for dig.

Afdeling: Campus Odsherred Afd. Fårevejle

På “Produktion og Håndværk” fagretningen på NEGs afdeling Processkolen får du hands-on erfaring med byggeri, teknik, transport og service.

Denne fagretning giver dig et indblik i, hvordan det er at arbejde i forskellige typer af virksomheder – fra service og produktion til værksteder og byggepladser.

Du vil lære at planlægge og udføre projekter, bruge værktøjer til at effektivisere arbejdet og udvikle dine samarbejdsevner. Undervisningen er projektorienteret og indebærer praktiske udfordringer, som forbereder dig på en række erhverv og jobmuligheder som fx procesoperatør, tømrer eller elektriker.

Afdeling: NEG Processkolen

Vi har opstart på Grundforløb 1 i august. Se nærmere opstartsdatoer her 

Du tilmelder dig vores uddannelser på optagelse.dk.

Vil du starte på en af vores uddannelser til august, skal du tilmelde dig på optagelse.dk senest 1. marts.

Har du spørgsmål til hvordan du tilmelder dig, kontakt vores studievejledning.

På en erhvervsuddannelse starter du med Grundforløb 1, hvor du i et halvt år lærer om forskellige erhvervsuddannelser inden for en bestemt fagretning.

Næste skridt er Grundforløb 2, hvor du begynder på den erhvervsuddannelse, du har valgt. Her får du en dybere introduktion til faget og forbereder dig på at gå i lære.

Efter grundforløbene starter hovedforløbet, hvor du veksler mellem perioder, hvor du arbejder i en virksomhed, og perioder med undervisning på skolen.

Varigheden af hovedforløbet afhænger af den uddannelse, du har valgt.

Uddannelsen afsluttes med en svendeprøve, hvor du demonstrerer, hvad du har lært gennem din uddannelse.

vigtige link:

HVOR KAN JEG ANSØGE

Læs mere om hvor og hvordan du ansøger

ET FÆLLESSKAB MED PLADS TIL DIG

FAKTA OG FAGLIGHED

DU KAN ALTID KONTAKTE VORES STUDIEVEJLEDER

Har du brug for hjælp og vejledning i forhold til din erhvervsuddannelse eller dit uddannelsesvalg, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledning.

Slide

FUN FACTS

76%

VED HVAD DE

VIL EFTER

UDDANNELSEN

To elever fra NEG sidder i en sofa. Den ene dreng har en telefon i hånden. Begge drenge kigger ind i kameraet.
Slide
Portræt foto af en elev fra NEG.

FUN FACTS

46%
ER VILDE
MED

ØKONOMI

Slide

FUN FACTS

56% VED

HVAD EN

MOMENT-
NØGLE ER

En lærer fra NEG er ved at undervise en elev. De står ved en bil med åben kølerhjelm, og kigger på en computerskærm.
Slide
To elever fra NEG står i værkstedet iført arbejdstøj.

FUN FACTS

67% ER
VILDE MED

VÆRKSTEDS-
ARBEJDE

previous arrow
next arrow
New Client Special Offer

20% Off

Aenean leo ligulaconsequat vitae, eleifend acer neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, tempus.